19:45

Askims IK

Referat: Fröjdens FK - Askims IK

Onsdag 5/10, prognosen säger kraftig blåst och regn över Lemmingsvallen, som för dagen ska agera hemmaplan för Fröjdens, härligt! För motståndet stod Askim som inte verkade helt nöjda med vädret när de sladdade in med sina bilar på parkeringen. För att ta sig kollektivt ut hit är det buss 58 som gäller, vilket var färdvalet för undertecknad.

Väl på plats, i tid, är det smått nervös stämning utanför klubbstugan. Inget omklädningsrum är bokat. Vad gör vi nu? Fröjdens grabbar går runt och hugger tag i allt från styrelsemedlemmar för Utbynäs SK till tränare för knattelagen samt ringer obskyrda nummer för att lösa situationen. Tillslut får vi tag på en person som i alla fall kan öppna in till omklädningsrummen, men han är tydlig med att vi får duscha hemma då han inte vill stanna kvar för att öppna efter matchen. Så här i efterhand ångrar han sig nog då det bjöds på fin fotboll på Lemmingsvallen denna kväll!

Efter ombyte i ett torrt omklädningsrum ställer Fröjdens upp med följande herrskap:

Isak

Dansken – Mackan – Thalén – Linus

Calle

Andreas – Frazze – Dahl – Niclas

Mange

Bänk: Mattsson, Schultze (höftskada), Bondeby (lårskada), Gustaf (ryggskott)

I matchstarten tar Fröjdens tag i taktpinnen direkt och hittar bra rull på marken. Efter ca 14 minuter lägger Thalén, i den något ovana positionen som mittback, en perfekt boll till Mange som säkert sätter 1-0 till hemmalaget. Följande minuter har Askim bra chanser att kvittera, bl.a. genom ett mål bortdömt för offside - ett domslut som bortalagets bänk inte var helt nöjda med. Fröjdensbänken har ingen åsikt i frågan då en udda placerad strålkastarstolpe dolde sikten.

Innan domaren blåste av för halvtidsvila tilldelades Fröjdens en straff efter att Mange blivit nedsliten. Tyvärr så missas straffen av en person som ska förbli anonym i detta referat.

I andra halvlek, specifikt i den 60:e minuten, tänkte Niclas presentera sig och på bästa sätt dessutom. Han snappar upp en förlupen boll i motståndarnas straffområde och smeker upp den i krysset med högerfoten, alltså fel fot för Herr Hemdal. 2-0 Fröjdens, underbart!

Strax senare skulle Askim reducera genom ett misstänkt offsidemål. Denna gång var motståndarbänken desto gladare. Karma? Fröjdens har kontroll på matchen, men Askim är stundtals farliga. Isak tvingas till den ena spektakulära räddningen efter den andra. En panter i målet!

Bondeby, som tvingades att bli inbytt efter krampkänningar på Dahl, tackade för intvingningen genom att sätta 3-1 i den 72:a minuten. Fröjdens fortsätter att rulla på bra vilket gör Gustav spelsugen på bänken och han byter in sig själv trots ryggskott.

I de avslutande minuterna gör Andreas ett fint solomål genom att göra bort 1-2 motståndare och borra in bollen i det bortre hörnet, helt otagbart för målvakten.

Domaren sätter pipan i munnen och blåser av matchen.

Till allas glädje så hade den goda Mattsson ringt rätt och lyckats fixa omklädningsrum och dusch efter matchen. Askim duschade inte.

Långburken går till Isak som var helt fenomenal i målet!
Kortburken går till Linus som var otroligt kvick på kanten. Fint att se!